Supportmedewerker
Justin is supportmedewerker bij BIT. Als supportmedewerker is hij verantwoordelijk voor de (technische) ondersteuning van klanten. Hij helpt hen bij vragen over de werking van producten, het oplossen van technische problemen en hij verstrekt informatie over producten en services. In deze video vertelt Justin je graag meer over zijn werk.
Wat doet een supportmedewerker?
Een supportmedewerker is een belangrijke schakel in de klantenservice van een organisatie. Ze zijn verantwoordelijk voor het bieden van technische ondersteuning aan gebruikers van producten en diensten. Daarmee zorgen ze ervoor dat klanten tevreden zijn met de producten en services die ze gebruiken.
Supportmedewerkers moeten beschikken over uitstekende communicatieve vaardigheden, technische kennis en probleemoplossende vaardigheden. Ze moeten in staat zijn om effectief te communiceren met klanten, snel en accuraat problemen op te lossen en ze moeten klanten geruststellen en begeleiden bij het gebruik van producten.
Supportmedewerkers werken meestal op een callcenter of klantenserviceafdeling. Ze hebben klantcontact via telefoon, e-mail of chat. Soms zijn ze ook locatie bij klanten om problemen op te lossen.
Het doel van een supportmedewerker is om ervoor te zorgen dat klanten tevreden zijn met de producten en diensten die ze gebruiken en om problemen op een efficiënte en effectieve manier op te lossen. Een effectieve supportmedewerker levert een belangrijke bijdrage aan het succes van een organisatie en zorgt voor een hoge klanttevredenheid.
Benieuwd of deze functie bij je past?
Dag uit het leven van een supportmedewerker
-
9 uur
Je begint uiteraard met een lekker bakje koffie. Daarna start je samen met collega’s de dagstart.
-
10 uur
Een klant belt op, ze ervaart problemen met jullie applicatie. Jij schiet gelijk een ticket in en gaat te werk.
-
11 uur
Je werkt de tickets één voor één af. Het grootste deel van de hulpvragen zijn veel voorkomende problemen. Deze los je zelf op.
-
12 uur
Tijd voor lunch!
-
13 uur
Je begint de middag met een teamoverleg over de gebruikerservaring van jullie applicatie. Jij weet als geen ander wat hierin verbeterd kan worden.
-
14 uur
Je gaat verder met de tickets. Eén klant heeft een ingewikkelde vraag, die meer aanpassingen vereist. Je overlegt met collega’s wat de beste oplossing is.
-
15 uur
Uiteindelijk heb je een oplossing gevonden. Je belt de klant om er zeker van te zijn dat de hulpvraag goed is opgelost.
-
16 uur
De laptop gaat dicht, de telefoon gaat uit, je bent klaar voor vandaag!